Octopus v sodelovanju z Nikel in Styx

NIKEL OCTOPUS

media
30 Mar

Akne in mozolji

Veliko mladih, pa tudi nekateri starejši, se srečujejo s težavami s kožo. Zakaj nastajajo neprijetni mozolji in akne in kaj lahko sami storimo.

Akne pri mladih in ravno tako pri starejših, se pojavijo zaradi istega razloga; odvečna maščoba in bakterije v koži.

Lojne žleze, ki se nahajajo v vsakem foliklu dlake proizvajajo sebum. Če sebum ostane zaprt v foliklu se množijo bakterije, kar privede do vnetja.

Do povečanja maščobe lahko privede vsako hormonska sprememba, vključno z nosečnostjo in menstruacijo. Če ima kdo v družini akne je velika možnost, da se pojavijo tudi vas. 

Preberi cel prispevek
media
06 Aug

Fenomen osebnostne rasti

Osebnostna rast zahteva motivacijo, željo po izboljšanju in pripravljenost na spremembe. 

Če je bil fenomen osebnostne rasti v preteklosti še neznan, je v današnjem času del našega življenja. Vsi, ki si želimo biti v življenju bolj uspešni, pomirjeni s seboj in v harmoniji z drugimi, se podajamo na pot raziskovanja sebe, svojih šibkosti in potencialov. 

Ta pot pa ni enostavna. Zahteva, da se premaknemo iz cone udobja, soočimo s svojimi strahovi, da prepoznamo, kaj nas ovira na poti naprej. Zahteva iskren pogovor s samim seboj, za objektivno oceno stanja v katerem smo, kako živimo ter odkrijemo smisel obstoja in svojega prostora. 

Preberi cel prispevek
media
05 Aug

Kaj je zdravje?

Zdravje ni le odsotnost bolezni. Je stanje popolne telesne, duševne in socialne blaginje.

Po zapisani definiciji (WHO Svetovna zdravstvena organizacija) bi lahko dejali, da je zdravje zelo dinamičen pojav in se skozi naše življenje nenehno spreminja. Na naše zdravje imajo vpliv genski dejavniki, kot tudi dejavniki iz okolja.

Neposreden vpliv na naše zdravje imajo naš življenjski slog in razmere v katerih živimo. V zadnjem času je veliko pozornosti posvečeno tudi temu, kakšno je naše delovno okolje. 

Naš življenjski slog so naša prepričanja, stališča, vrednote, ki vplivajo na naše ravnanje in obnašanje v vsakodnevnem življenju. Omeniti je potrebno tudi življenjske razmere; družbene, kulturne in druge okoliščine, ki vplivajo na človeka. 
Preberi cel prispevek

Najbolj brani prispevki

Akne in mozolji

Veliko mladih, pa tudi nekateri starejši, se srečujejo s težavami s kožo. Zakaj nastajajo neprije... Preberi cel prispevek

Fenomen osebnostne rasti

Osebnostna rast zahteva motivacijo, željo po izboljšanju in pripravljenost na spremembe. Če j... Preberi cel prispevek

Kaj je zdravje?

Zdravje ni le odsotnost bolezni. Je stanje popolne telesne, duševne in socialne blaginje.Po zapisani... Preberi cel prispevek

  • Naslov: Dolenjska cesta 11, 1108 Ljubljana, Slovenija
  • Telefon: (+386) 1 4283 910
  • Telefaks: (+386) 1 4283 914
  • Email: info@octopus.si